Foto: Google Maps

Två avlidna personer hittade i Färnebofjärden

Uppdaterad
Publicerad

Två omkomna personer hittades i vattnet i Färnebofjärden utanför Tärnsjö i norra Uppland vid 01-tiden inatt. En man i 45-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern anmäldes försvunna under måndagen efter en kanottur vid Skekarsbo utanför Tärnsjö i Heby.

Personerna förmodas vara identiska med två kanotister som man sökt efter sedan en tom, kantrad kanot påträffades tidigare under måndagskvällen.

– Det har varit ett samarbete under räddningsinsatsen mellan polisen, räddningstjänsten och Sjöräddningssällskapet, som har ställt upp med båtar, säger Andreas Örth vid polisen.

De saknade gav sig ut på en kanottur på påskdagen, och när de inte hade återkommit på annandagen inleddes en sökinsats. Inledningsvis letade man efter en person, men under polisens utredningsarbete kom det fram att två personer hade varit i sällskap.

Inga brottsmisstankar

Den tomma kanoten hittades av en helikopter vid 21-tiden på måndagen. De avlidna hittades sedan med båt vid 01.

– Nu blir det en dödsfallsutredning. Men det finns inga misstankar om brott, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på RLC Mitt.

Kvinnans anhöriga är underrättade. Mannen är inte svensk medborgare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.