Hör SVT:s reporter direkt i Morgonstudion om händelsen på UKK

UKK håller stängt: ”Av respekt för det tragiska som hänt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter den tragiska händelsen på Uppsala konsert och kongress kommer UKK hålla stängt fram till och med fredag. Samtidigt får personalen nu krisstöd.

En man i 80-årsåldern föll från hög höjd i Uppsala konsert och kongress (UKK) på tisdagskvällen och landade på andra besökare. Mannen och ytterligare en man i 60-årsåldern som befann sig i foajén avled.

Flera personer ska ha blivit vittnen till händelsen som skedde vid 19-tiden och på plats fanns upp emot 1000 personer samt personal.

Ledningen för det kommunala bolaget Uppsala konsert och kongress kommer nu hålla stängt under onsdagen och fram till fredag.

– Det är av respekt för det tragiska som hänt, säger marknadschefen Karin Sävström.

Personalen får krisstöd

Samtliga event som skulle hållas under de kommande dagarna ställs därmed in.

– Vi i kommer ha öppet i biljettkassan via telefon våra ordinarie tider. Det är för att folk ska kunna få svar på sina frågor kring sina biljetter och så.

UKK:s personalstyrka får nu krisstöd i och med att många var på plats under tisdagskvällen.

– I går kväll när vi samlades var stämningen sorgsen och många var ledsa. Men det fanns och så klart också en gemenskap vi var många som kan stötta tillsammas.

– Vi kommer bland annat ha en samling under dagen för att fånga upp medarbetare och deras tankar. Krisstöd kommer vara på plats då bland annat, berättar Sävström vidare.

Polisen misstänker inte att händelsen ska ha föregåtts av något aktivt brott.

Polisen om händelsen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.