Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Juni drabbad av förseningar: ”Fick vänta jättelänge i regnet” Foto: TT/SVT

Efter månader av UL-förseningar – regionen tillsätter krisgrupp

Uppdaterad
Publicerad

UL har haft stora problem med inställda tåg och bussturer sedan flera veckor tillbaka. Nu meddelar Region Uppsala att det pågår ett intensivt arbete för att förbättra situationen, och att man tillsatt en särskild grupp som ska genomföra nya åtgärder.

De senaste veckorna har det bland annat inträffat flera gånger att barn väntat på skolbussar som aldrig dykt upp, vilket UNT rapporterat om. Det har också förekommit problem med sen information till påverkade resenärer.

Enligt regionen beror situationen främst på personalbrist hos trafikföretagen, som rapporterat att de inte kan köra enligt tidtabell ända sedan juni.

Pendling i Uppsala län

– I och med det allvarliga läget med fortsatta problem har vi inrättat en särskild stab som leder arbetet med att identifiera och genomföra ytterligare åtgärder, säger Karin Svingby, trafikdirektör på Region Uppsala, i ett pressmeddelande.

Hon vill dock inte ge exakt besked om när trafiken kan gå enligt ordinarie tidtabell igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Pendling i Uppsala län

Mer i ämnet