Åklagare Anne Sjöblom har utöver mannen som nu sitter häktad anhållit ytterligare en man misstänkt i mordutredningen. Foto: Mats Hedström/SVT

Ung man häktad misstänkt för mord i Gottsunda

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern misstänks för dödskjutningen i en lägenhet i Gottsunda för tre veckor sedan. På onsdagen häktades han på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Det var onsdagen 15 september polis och ambulans larmades till en lägenhet i Gottsunda. I bostaden fanns en skjuten man i 30-årsåldern som dog av sina skador.

Två personer, en man och en kvinna, anhölls tidigt i utredningen men släpptes senare.

Skjutningarna i Uppsala 2021

– De är avskrivna nu, säger åklagare Anne Sjöblom.

Nu har en man i 20-årsåldern häktats misstänkt för mordet. Mannen, som nekar till brott, misstänks även för att veckan efter dödsskjutningen ha misshandlat en person allvarligt på en buss.

Rånade bilfirma

Mannen är tidigare dömd till skyddstillsyn för rån, ofredande och ringa narkotikabrott. Rånet inträffade på en bilfirma i Uppsala förra året där han och två kumpaner under hot ska ha tvingat till sig tre bilar. Den nu mordmisstänkte mannen ska ha varit maskerad under rånet, men dömdes mot sitt nekande.

Utöver mannen som nu häktats är ytterligare en man anhållen misstänkt för mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2021

Mer i ämnet