Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag vill ha neonänglar som går runt på klubben”. Hör Simon Karlsson och Qutaiba Raimah om förhoppningarna för deras nya klubb East Angels. Foto: Anton Ånell/SVT

Uppsala får ny gayklubb: ”Det är dags nu”

Publicerad

Det var flera år sedan det fanns en återkommande gayklubb i Uppsala, efter att flera klubbar lade ner under 2010-talet. Det är något som Simon Karlsson och Qutaiba Raimah vill ändra på med sin nya klubb East Angels.

Simon Karlsson har nyligen flyttat hem till Uppsala efter att ha bott i London, där han var engagerad i stadens livliga gayscen. Han minns själv att det fanns gayklubbar att gå på i Uppsala när han var tonåring.

– Då kändes det nervöst att gå på gayklubb, men det var det mest underbara jag hade gjort i hela mitt liv. Men sen har det varit dött i flera år, säger Simon Karlsson.

Drömmen: Fast gayklubb i Uppsala

Qutaiba Raimah har rört sig i Uppsalas nattliv många år, och var tidigare med och arrangerade flera gayklubbar i staden mellan 2014 och 2017.

– Det var ofta helt fullt på den tiden. Jag vet inte varför det dog ut sen, säger Qutaiba Raimah.

Simon Karlsson tror att en anledning till bristen på gay nattliv i Uppsala kan vara att många gaypersoner flyttar till större städer där etablerade gayscener redan finns.

– Min lilla dröm är att bygga upp en scen och få tag på en lokal där vi kan öppna Uppsalas första stationära gayklubb. Det har vi aldrig haft, säger Simon Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.