I kväll spelar Tom Jones (också känd som Tjuren från Wales) i Botaniska trädgården. Det är den enda Sverigespelningen för den 75-årige artisten.

Exklusiv Tom Jones-konsert i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala gör sig redo för en exklusiv konsert. I kväll spelar Tom Jones (också känd som Tjuren från Wales) i Botaniska trädgården.

Det är den enda Sverigespelningen för den 76-årige artisten.

– Det känns fantastiskt bra, säger Jonas Curling, konsertarrangör.

”It’s Not Unusual”, “She’s A Lady” och “Sex Bomb” är några av Tom Jones mest kända låtar. Vilka låtar han spelar under konserten i Botaniska trädgården är i skrivande stund oklart. Klart är dock att Jonas Curling och hans Welcome Uppsala ännu en gång har lyckats att locka en världsartist till Uppsala. Konserten på onsdagskvällen är den 76-årige artistens enda Sverigespelning.

Vi ringde upp Jonas Curling, konsertarrangör och vd för Welcome Uppsala:

Hur känns det inför ikväll?

– Det känns fantastiskt bra! Dels så är det en legend som kommer till Uppsala, det händer inte varje dag, dels så är det fint väder.

Hur fick ni Tom Jones till Uppsala?

– Jag har jobbat länge med det jag gör, lång och trogen tjänst har gjort så att vi får hit sådana här bokningar. Vi har tidigare visat att vi klarat att ta hand om den här typen av artister.

”Jag hoppas att vi Uppsalabor sträcker på oss”

Vad betyder spelningen för Uppsala?

– Varje gång vi tar hit en Sverige-exklusiv spelning så reser många hit och det synliggör Uppsala. Jag hoppas att vi Uppsalabor sträcker på oss lite och är stolt över att vi växer.

Hur många kommer på konserten ikväll?

–  Vi släpper inte publiksiffror förrän efter genomfört evenemang, men det kommer att vara mycket folk.

Ikväll är det okej att ta med tältstol på konsertområdet, varför?

– Vi fick mycket frågor från våra gäster om sittplats och vi kände att det fanns platser i området, därför erbjuder vi besökarna att ta med sig tältstolt. Jag förstår att det finns människor som inte kan stå i flera timmar, därför känns bra att kunna erbjuda det den här gången.

Förra sommaren rapporterade vi om Alexandra som nekades ta med sin pall när Thåström spelade i Uppsala, trots att hon saknar både ben och armar. Har hennes kritik påverkat er?

–  Det var oturligt att det blev så, vi vill vara flexibla och försöker göra vårt bästa för att ge en så bra konsertupplevelse som möjligt.

Vilken är den bästa Tom Jones-låten, enligt dig?

– It’s Not Unusual, det är den första jag tänker på. Den är ”soulig” och skön.

Har ni tänkt på säkerheten?

– Vi har höga krav på säkerheten, höga krav generellt – både för artister och för publiken.

Tom Jones har varit verksam i branschen i mer än 50 år och har sålt över 100 miljoner album.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.