Lisa Thörn på Uppsala citysamverkan tror att vi kommer att få se en del konkurser i Uppsalas krogvärld framöver. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Branschens oro: ”Uppsalas krogkarta kommer nog att ritas om”

Publicerad

Lisa Thörn på Uppsala citysamverkan har regelbunden kontakt med stans krögare. Hon tror att Uppsalas krogkarta riskerar att ritas om till följd av pandemin.

Regeringens beslutat om att förlänga förbudet mot att servera alkohol efter 20.00 till 24 januari tas inte emot med öppna armar av krogbranschen i Uppsala. Syftet från regeringens sida är att bromsa smittspridningen, men risken är att det slår hårt mot redan utsatta företag menar Lisa Thörn som jobbar med att främja samverkan bland företagare i Uppsalas stadskärna.

– Stänger man åtta som det är nu, blir det tufft att bedriva en verksamhet. Det är som att man stänger ner. Jag tror att vi kommer att få se konkurser tyvärr, säger Lisa Thörn på Uppsala citysamverkan.

I videon ovan hör du Lisa Thörn även berätta om ett ljus i coronamörkret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet