Isabelle Laneskär, Martin Bergström Lundevall och Artur Barczyk är alla tre regelbundna besökare på Järlåsa fritidsgård. Foto: Tor Röjerås

Ungdomarna har slutat komma till Järlåsa fritidsgård

Uppdaterad
Publicerad

De ordinarie lokalernas frånvaro har slagit hårt mot Järlåsas fritidsgård. En stor del av de ungdomar som normalt sett spenderar kvällarna här har valt att göra annat.

Järlåsa fritidsgårds verksamhet har sedan i våras, när man började renovera lokalerna, varit förlagd utomhus när vädret tillåtit och annars i idrottshallen som ligger i anslutning till skolan. Sedan några veckor tillbaka har man också haft haft möjlighet att vara i Järlåsa bygdegård, men inte heller de lokalerna är anpassade för att bedriva en fritidsgård. Och det har märkts på besökssiffrorna.

– Tidigare hade vi väldigt mycket besökare. Vi hade på vardagskvällar runt 25 besökare och på fredagar runt 40. Nu i idrottshallen har vi några gånger behövt stänga tidigare för att det inte har kommit några ungdomar alls men vanligtvis kommer det runt fem-sex ungdomar, säger Pia Eriksson Lundberg, fritidsledare.

Hör mer i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.