Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emma AS, Maxima Elfving Nergaard och Anastasia Petridou är alla aktiva i Vaksala SK som fostrat flest spelare i den svenska VM-truppen. Hör dem berätta om sina framtida drömmar. Foto: Laura Sakhong

Vaksala SK är bäst i Sverige – på att fostra VM-spelare

Uppdaterad
Publicerad

Filippa Angeldahl, Nathalie Björn och Linda Sembrant – alla tre VM-spelare är fostrade i Vaksala SK. Med det så är den svartgula Uppsalaklubben bäst i Sverige på att fostra VM-spelare.

De unga fotbollspelarna Emma AS, Maxima Elfving Nergaard och Anastasia Petridou spelar fotboll i Vaksala SK. Alla tre följer VM-stjärnorna Filippa Angeldahl, Nathalie Björn och Linda Sembrant som alla fostrats i Uppsalaklubben.

I och med de tre stjärnorna så är Vaksala SK den klubben i Sverige som fostrat flest spelare i den svenska VM-truppen. Något som UNT var först med att rapportera.

– Man blir glad av att höra att de har spelat i Vaksala, berättar Maxima Elfving Nergaard.

I klippet ovan: Hör spelarna och tränaren om klubben och hur de jobbar med spelarutveckling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.