Filip Sundgren representerade IT-gymnasiet på mässan och fick frågor om allt ifrån schema till skolmaten. Foto: SVT

Välbesökt mässa om viktigt val

Publicerad

Niondeklassarna intog Fyrishovs mässhallar i dag när Gymnasiemässan ordnades. Närmare 30 gymnasieskolor fanns på plats, så det gällde att höras och synas i myllret.

– Många satsar på goodiebags, vi har också lite godis men tycker det är viktigare att röra oss ute på golvet och prata med folk, säger Emma Liedholm från Fyrisskolan.

Att valet till gymnasiet är viktigt för framtiden vittnade många av niondeklassarna om.

Alice Edström. Foto: SVT

– Men man måste också tänka på att välja något som man tycker är kul, så att gymnasietiden inte bara blir jobbig, säger Alice Edström.

För Ali Rezai handlar det om att sondera terrängen och få koll på vilka utbildningar som finns.

– Det är viktigt både att fundera på vad jag ska göra efter nian och efter gymnasiet.

Vad är du mest sugen på?

– Jag vet inte, men jag kanske vill bli polis.

Skolmat och schema

IT-gymnasiets monter var välbesökt och Filip Sundgren fick många frågor om alltifrån skolmaten till schema och de olika linjerna.

-  Man får inte vara för på, utan trevlig och snäll. Och så handlar det om att berätta om vad de ska tänka på mer generellt och inte bara varför de ska välja IT-gymnasiet.

Gymnasievalet inför höstterminen 2018 pågår mellan den 22 januari och 15 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.