Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Se förödelsen på Tegelvallen efter översvämningarna. Foto: Elsa Sandin

Vattnet är borta från Tegelvallen – men notan är kvar

Uppdaterad
Publicerad

För snart tre veckor sedan hamnade Arena Tegelvallen i Heby under vatten. Därefter startades en stödinsamling för idrottsplatsens återuppbyggnad som nått nästan 150 000 kronor. En summa som dock inte räcker.

– Det är ju inte bara att det kostar pengar med återuppbyggnad. Vi får heller inte in några pengar när vi inte kan ha någon verksamhet. Vi behöver flera hundratusen till, säger HAIF:s kanslist Ann-Sofie Pasalic Nilsebo.

Nästan tre veckor har gått sedan översvämningarna. Nu handlar det om att få en uppfattning om skadorna, säger Maria Alriksson, styrelseledamot på HAIF.

– Konstgräset är förstört och cykelhallen behöver byggas om invändigt. Friidrottsbanan, padelbanan och läktaren hoppas vi kunna göra rent bara, säger Maria Alriksson.

Får träna på annat håll

Alma Pasalic Nilsebo har spelat både fotboll och tränat friidrott på Tegelvallen sedan något år tillbaka. Nu får hon och lagkamraterna träna på en liten plan bakom Heby Arena.

– Det känns väldigt tråkigt, säger Alma Pasalic Nilsebo.

Seniorspelarna har fått hyra in sig på Vittinge IK.

Kostnaden för kommunen

Emma Burstedt som är kommundirektör i Heby skriver i ett mejl till SVT att de ännu inte har någon översikt gällande vad översvämningarna har kostat kommunen totalt, men att flera försäkringsbolag handlägger både kommunens egna skadeärenden, och ärenden där kommunen bär ett ansvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.