Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Drömscenariot är att arenan står färdig 2027” – hör Thomas Perslund om vad som händer med arenaplanerna framåt. Foto: SVT

Vd-drömmen: Vill ta Melodifestivalen till Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

I tjugo år har planer på en ny evenemangsarena i Gränbyområdet varit på tapeten. Flera förslag har under åren lagts ner och det senaste har pausats – men ambitionen är att arenaplanerna ska förverkligas den här gången.

– Arenan har inte lagts på is utifrån en ambition att få till arenan, för den är viktig för Uppsala långsiktigt. Däremot har vi pausat att lägga ner mer direkta kostnader i den, säger Thomas Perslund, vd på Uppsala kommuns arena- och fastighetsbolag.

Efter två decennier har ännu inget första spadtag tagits för att förverkliga planerna. Ändå har kommunen lagt 87,1 miljoner av skattebetalarnas pengar på olika förslag.

Arenan i Gränby

”Ska hända saker”

– Jag kan tycka att det är mycket pengar, absolut. Men vad hade de för fakta på bordet? Det kan bara de som varit med svara på.

Du tänker att oavsett hur mycket pengar skattebetalarna lagt förut så kommer framtiden med en evenemangsarena tillföra så mycket att det är värt det?

– Absolut. Jag står fast vid att man ska kunna se Melodifestivalen i Uppsala, att det händer saker i staden som gör den attraktiv, säger Thomas Perslund.  

– Vi saknar vissa attribut i Uppsala. Just evenemang och upplevelser är en del som jag har en ambition att jobba med och locka till oss, säger Thomas Perslund.

Klippet: ”Drömscenariot är att arenan står färdig 2027” – hör Thomas Perslund om vad som händer med arenaplanerna framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arenan i Gränby

Mer i ämnet