Uppsalaartisten gör hemlig spelning: ”Försökt ge folk uppdrag via lappar”

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Veronica Maggio kommer genomföra en hemlig spelning under lördagen – men var är inte offentligt och för att få en biljett behöver man engagera och anstränga sig.

Uppsalaartisten Veronica Maggio ska hålla en hemlig spelning på lördag, men på ett coronasäkert och annorlunda vis. Var någonstans och hur den ska genomföras är inte heller känt. Till exempel kan man inte köpa biljetter, utan man måste utföra vissa uppgifter för att ha chans att ta del av spelningen.

– Vi vill göra något som engagerar och som får folk att anstränga sig lite, säger Uppsalaartisten i SVT:s Morgonstudion.

– Vi har försökt ge folk uppdrag via lappar som de hittat på stan och få dom att vara med att arrangera en stor fest och hitta det som behövs. Det kan vara allt från att få ihop ett balkanband till att hämta 20 kilo äpplen på österlen.

Veronica Maggio föddes i Uppsala 1981 och växte upp på Rackarberget, och har gått i musikklass på Domarringens skola, men flyttade till Stockholm som 17-åring. Så sent som i juni utsågs hon till årets hedersupplänning.

Hör Veronica Maggio i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.