Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när vildsvinet springer i snabbmatsrestaurangen i Uppsala. Foto: Utryckning Uppsala

Vildsvin på snabbmatsrestaurang i Uppsala – krossade dörr och tog sig in i köket

Uppdaterad
Publicerad

Ett vildsvin tog sig plötsligt in på en snabbmatsrestaurang i Uppsala på fredagskvällen.

– Den sprang rakt igenom dörren, krossade glaset – och sedan in i köket, säger frilansfotografen från Utryckning Uppsala som var på plats och lyckades fånga det hela på film.

Den minst sagt märkliga händelsen utspelade sig på fredagskvällen i Uppsala. Springandes från E4 kom ett vildsvin och krossade glasdörren in till resturangens kök – och sprang sedan vidare in till gästerna.

– Jag såg när det hände, och flera av gästerna blev skrämda och bara kutade ut, säger frilansfotografen som samtidigt filmade förloppet.

Även Hanna Hermanson, boende i Uppsala, befann sig på plats när vildsvinet dök upp. Hon menar att det rörde sig om sekunder innan alla resturangbesökarna, mestadels ungdomar, rusade ut ur resturangen.

– Det var en sån adrenalinkick, bland det sjukaste jag har varit med om, säger hon.

Hon berättar att vildsvinet slutligen schasades ut av resturangägaren med hjälp av en stol, och sedan försvann bortåt E4:an igen.

– Jag hann inte tänka så mycket, men såhär i efterhand får man ju respekt för djurens kraft av att se grisen rusa rakt genom glas på det där sättet, säger Hanna Hermanson.

”Aldrig varit med om liknande”

Uppsala kommuns viltvårdare har kontaktats av polisen. I nuläget bedömer de att åtgärder inte behöver vidtas.

– Vildsvin finns det gott om, men det händer inte ofta att de irrar runt i tätorten. Att de springer inomhus på det här sättet har jag inte varit med om tidigare, säger viltvårdaren Håkan Bolk.

Vildsvin håller sig i normalfallet undan människor och det ska inte vara någon fara för allmänheten, förklarar Håkan Bolk.

– Om de känner sig trängda och stressade kan de gå till attack, och då kan de vara potentiellt farliga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.