Villa brann ner norr om Uppsala

Publicerad

Villan utanför Rasbokil gick inte att rädda från lågorna. Varför branden uppstod och om någon befann sig i huset är i nuläget oklart.

Larmet inkom tjugo över tolv under natten till onsdag. En villa brann två mil nordost om Uppsala vid Rasbokil. Även en bil ska ha förstörts i samband med branden.

– Räddningstjänsten kom till en övertänd byggnad. Området är nu avspärrat och när temperaturen sjunker så kommer vi genomföra en teknisk undersökning, säger Tobias Ahlén, presstalesperson på RLC Mitt.

Misstanke om person i huset

I samband med den hoppas polisen få klarhet i varför branden uppstod. Det är inte heller känt om någon befann sig i byggnaden.

– Det finns misstankar om det, men det är inget vi kan bekräfta i nuläget, säger Tobias Ahlén.

Inväntar teknisk undersökning

Omkring klockan 09.30 hade polisen fortfarande inga ytterligare uppgifter kring om någon person befann sig i byggnaden.

– Det vet vi inte för än den tekniska undersökningen är klar, och den är inte påbörjad än, säger Tobias Ahlén.

När undersökningen kan utföras är ännu oklart.

– Räddningstjänsten måste ge klartecken att det är ofarligt på brandplatsen. Branden är släckt men det kan flamma upp igen och det är fortfarande väldigt varmt, säger Tobias Ahlén.

Förundersökning om mordbrand

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

– Det gör vi alltid när vi inte kan säkert säga att branden har startat naturligt. Men vi har ännu ingen misstanke om brott eller någon som vi misstänker för brott. Men vi måste som sagt invänta teknisk undersökning, säger Tobias Ahlén.

Vid 16-tiden på onsdagseftermiddagen hade polisen fortfarande inte kunnat undersöka platsen.

– Det är för varmt och troligtvis kommer vi inte att kunna utföra någon teknisk undersökning förrän under morgondagen. Det är fortfarande alltså oklart om någon har befunnit sig i huset vid brandtillfället, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson vid region Mitt.

På torsdagsmorgonen har man inte påbörjat någon teknisk undersökning då det forfarande är för varmt på platsen. I nuläget vet man inte om någon person skadades i samband med branden.

– Våra tekniker kommer inte göra någon teknisk undersökning under torsdagen, säger Jonas Eronen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer