Polisen befarar att mannen som bodde i huset i Rasbokil har brunnit inne. Foto: Utryckning Uppsala

En man befaras ha omkommit i villabranden

Uppdaterad
Publicerad

Polisens tekniker befarar det värsta efter villabranden i Rasbokil i förra veckan. Troligtvis befann sig villaägaren i huset då det brann ner, och nu letar man spår som kan bekräfta tesen.

Det var onsdagen den 18 september som en villabrand inträffade i Rasbokil nordost om Uppsala. Och sedan dess har polisen undersökt vad som startade branden och om den man som bodde i huset befann sig på plats när branden uppstod.

– Det har varit svårjobbat ur spårteknikernas synvinkel. Allt som kan brinna har brunnit upp och branden har fortfarande inte riktigt slocknat, det glöder fortfarande på platsen, säger Jonas Eronen, pressetalesperson för polisen i region Mitt.

En man befaras ha omkommit

Nu befarar alltså polisen att den man som bodde i huset har brunnit inne och omkommit i branden.

– Inget talar för att han inte var där, om jag ska prata baklänges. Vi har hittat spår som bekräftar det man befarar. Men vi kan inte bekräfta till hundra procent att det är så än, säger Jonas Eronen.

Anhöriga är underrättade i ärendet.

Polisens tekniker har inte heller lyckats hitta orsaken till att branden uppstod.

– Det är ju en så kallad totalbrand där allt är helt utbrunnet. Men teknikerna fortsätter jobba och området är avspärrat tills dess att vi är klara med undersökningen, säger Jonas Eronen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.