Villabrand i Knivsta – ”Den är helt övertänd”

Publicerad

En villa i Krogstaberg utanför Knivsta har totalförstörts efter en brand. Räddningstjänsten arbetar med att minska spridningsrisken och inga personer ska ha skadats i samband med branden.

Larmet inkom runt 15-tiden under torsdagseftermiddagen. En villa i Krogstaberg stod i lågor, och ett antal personer ska ha befunnit sig i huset. När räddningstjänsten kommer till platsen har personerna lyckats ta sig ut och man gör bedömningen att brandens omfattning är för stor för att man ska lyckas kunna släcka branden.

– Den är helt övertänd och kommer att få brinna ner. Alla personer har tagit sig ut, och just nu jobbar vi med att minska spridningsrisken, säger Erik Westling, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral, vid 16-tiden.

Räddningstjänsten har sju enheter på plats och man har en preliminär släckningstid på två timmar.

Foto: Utryckning Uppsala

Tankbil kommer att stå kvar under natten

Vid 18.30-tiden var branden nästintill släckt och under kontroll. Men man kommer att fortsätta att ha bevakning under natten.

– Vi kommer ha en tankbil där för att övervaka platsen så det inte tänder till någonstans, säger Christer Swahlström, ledningsoperatör vid Storstockholmsräddningscentral.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer