Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gunnar Nilsson, 93, attackeras med en hink vatten. Vattenkriget på äldreboendet har blivit viralt och har flera miljoner visningar i sociala medier. Foto: Privat

Vattenkriget på boendet i Uppsala blev viralt – miljontals visningar i sociala medier

Uppdaterad
Publicerad

Förra året såg de boende avundsjukt på när personalen på äldreboendet Attendo Råbyvägen i Uppsala hade vattenkrig.

Det skulle inte få hända igen.

I torsdags nådde temperaturen 30-strecket i Uppsala. Det innebär vattenkrig – i alla fall för boende och personal på Attendo Råbyvägen.

– Förra året var det bara personalen som hade ett vattenkrig. Då slog de boende fast att nästa år blir det inget vattenkrig. Åtminstone inte om inte de fick vara med, säger Maria Roohi, verksamhetschef.

Och så fick det bli.

Miljontals visningar i sociala medier

En video från vattenkriget har fått stor spridning och hade under måndagen över en miljon visningar på Facebook och närmare sex miljoner visningar på Instagram. I videon syns det bland annat hur Gunnar Nilsson, 93, får en hink vatten över sig.

– Vi brukar lägga ut saker på sociala medier men det brukar inte bli så här viralt så det var en rolig överraskning, säger Maria Roohi.

Det har även inkommit drygt 2 000 kommentarer på klippet. De flesta positiva men det finns ändå vissa som kommenterar och är oroliga.

– Det finns alltid kommentarer där folk exempelvis är oroliga för de boende. Men de ville vara med på vattenkriget och vi har fått medgivande att lägga upp det här i våra sociala kanaler, så ingen behöver vara orolig, säger Maria Roohi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.