Visselblåsarens liv blir pjäs

Uppdaterad
Publicerad

Wikileaksgrundaren Julian Assanges liv skildras i den nyskrivna teaterpjäsen ”Visselblåsaren – Vagina dentata”. Föreställningen är en politisk satir som berättar historien om hur den skandalomsusade visselblåsaren Assange kom till Sverige som rockstjärna och lämnade som en misstänkt sexbrottsling.

Pjäsen är en enmansföreställning med skådespelaren Rasmus Dahlstedt i den enda rollen. Manuset till pjäsen är skrivet av Jens Ganman och för regi står Fredrik Hiller.

-I föreställningen skruvar vi till satiren några varv extra, på ett sätt som vi upplever aldrig har gjorts i Sverige tidigare, säger Rasmus Dahlstedt till TT.

Fallet Assange

Julian Assange misstänks för sexualbrott mot en kvinna i Enköping. Den 19 maj 2017 beslutade dock överåklagare Marianne Ny att lägga ner förundersökningen och häva häktningen av Assange.

”Visselblåsaren – Vagina dentata” har premiär den 30 augusti på Teaterstudio Lederman i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Assange

Mer i ämnet