Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med hem till Yoga girls nya hem på landet utanför Sigtuna. Foto: Christoffer Urborn

Yoga girl har hittat hem – efter femton år utomlands: ”Längtat”

Uppdaterad
Publicerad

Rachel Bråthén har länge bott utomlands och samlat på sig över två miljoner följare i sociala medier. Men nu har den världskända yogainstruktören från Uppsala hittat hem. Och det var en rad olyckliga omständigheter som ledde henne hit.

– Det var vårt svåraste år som familj, men jag hade en känsla av att det skulle leda oss till en jättestor förändring, berättar hon.

Rachel Bråthén växte upp i Uppsala men flyttade utomlands som 19-åring. Då behövde hon finna ro någon annanstans – men nu är det i stället Sverige som ger henne ett lugn.

Det nya hemmet ligger i ett naturskönt område utanför Sigtuna där flera tidigare generationer av Rachel Bråthéns familj bott. Här har hon nu slagit sig till ro tillsammans med dottern Lea Luna och maken Dennis Shoneveld.

– Människor tycker att vi är galna som flyttat hit från Karibien. Men efter att ha bott tolv år på en liten ö så kändes det väldigt exotiskt att komma hit och till exempel åka skridskor, säger Rachel Bråthén.

”Viktigt att ge tillbaka”

Hon blev känd för hela världen som ”Yoga girl” efter att ha delat med sig av sitt liv i sociala medier och skrivit en bok om yoga. Hon har två miljoner följare på Instagram och har berättat öppet om sin ångest- och missbruksproblematik i tonåren.

I dag ser hon tillbaka på framgångarna med eftertänksamhet.

– Får man tjäna pengar på ett utövande som inte är från sin egen kultur? Det har jag kontemplerat sedan jag började lära ut yoga. Det är viktigt att man reparerar och ger tillbaka till originalkulturen, säger 33-åringen.

I klippet får du följa med hem till Yoga girl och höra mer om varför hon valde att flytta hem till Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.