Ytterligare en bilbrand i Uppsala under natten

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan midnatt under söndagen kom det larm om en bilbrand i centrala Uppsala. Bilbranden var den fjärde under söndagsdygnet.

Det var klockan 23:43 under söndagskvällen som polis och räddningstjänst larmades till en övertänd bil på Fyristorg i Uppsala.

– Det var flera personer som ringde in och larmade om branden, säger Sanja Vukicevic, rlc-befäl vid polisregion Mitt.

Fjärde branden under söndagen

Bilbranden på Fyristorg var den fjärde under söndagsdygnet. I nuläget är ingen person frihetsberövad för någon av bränderna – men från händelsen på Fyristorg ska det finnas spår att säkra för polisens tekniker.

– Det är många pusselbitar som ska läggas – men det positiva är att det finns spår. Bilen är tagen i beslag för en teknisk undersökning, säger Sanja Vukicevic.

Person blev vittne

Enligt uppgifter från polisen ska en person ha blivit vittne till när bilen på Fyristorg blev anlagd.

– Vittnet ska ha sett en person kasta en flaska mot fordonet. Flaskan ska ha innehållit brandfarlig vätska. Signalementet vi har fått utifrån vittnesuppgifterna är att det ska vara en kort person med grå luvtröja, säger Sanja Vukicevic.

Polisen känner inte till motivet till händelserna. Branden på Fyristorg utreds som skadegörelse genom brand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.