Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Ytterligare fall av rattstöld: ”Liknande utrustning som tagits”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagseftermiddagen fick polisen in ett larm om inbrott i en bil i Enköping. När polisen kom till platsen visade det sig att bilen saknade ratt och instrumentpanel – och stölden påminner om liknande fall som tidigare skett i Uppsala och Västmanland.

Det var strax innan klockan 17.00 under lördagen som polisen larmades till en misstänkt bilstöld i Enköping. En bilägare hade upptäckt att han haft inbrott – och bilens ratt och instrumentpanel var borta.

– Bilägaren hade inte sett över sin bil på ett bra tag. Polisen som larmades till platsen kunde konstatera att det skett en stöld, säger Fabian Hamnqvist, polisens presstalesperson i region Mitt.

Enligt uppgifter från polisen ska bilen inte ha haft några uppenbara yttre skador. Huruvida den här stölden ska ha kopplingar till tidigare liknande bilstölder i Uppsala och Västmanland är oklart.

– Det är fullt möjligt, men det är ingenting jag kan bekräfta. Det är likande utrustning som tagits, säger Fabian Hamnqvist.

Polisen har gjort en teknisk undersökning på platsen. Ingen misstänkt person påträffades i samband med brottet.

Även under natten till fredag ska en rattstöld ha inträffat i Enköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.