Ytterligare fel upptäckta på fiberkabeln

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha jobbat hela natten med att skarva ihop den trasiga fiberkabeln i Vedyxa stötte man tidigt imorse på nya problem. Fortfarande saknar 600 upplänningar bredband och telefoni.

Det var i måndags som en fiberkabel gick sönder i ett grustag i Vedyxa. 4000 blev utan bredband och telefoni, och arbetet med att först lokalisera problemet och sedan åtgärda det har pågått sedan dess.

Tidigt imorse var man klar med den temporära lösningen, en skarvning av kabeln. Då upptäckte personalen på plats att det var ytterligare fel på fiberkabeln.

Avgrävd fiber i Vedyxa

– Nu gör man en till skarvning vid det felet som upptäcktes imorse. Om allt går som det ska är vi klara runt klockan 21 i kväll, säger kommunikationschef Inger Gunterberg på Skanova, som ansvarar för Telias kablar.

Fortfarande saknar 600 personer tillgång till bredband och telefoni. Anledningen till felen tros vara att marken där kabeln legat nedgrävd har eroderat, och på så sätt dragit sönder den.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Avgrävd fiber i Vedyxa

Mer i ämnet