10 000 besökte festivalen

Uppdaterad
Publicerad

Efter den sista dagen av Putte i Purken kan arrangörerna summera festivalen som för första gången arrangerades i Karlstad. 10 000 festivalbesökare blev den högsta noteringen.

Halvvägs in i festivalen, efter torsdagen, var besöksantalet uppe i 8 500. Sedan såg väderprognosen lite hotande ut för de två sista dagarna. Men när arrangörerna av Putte i Parken summerar ihop den totala besökssiffran kommer de upp i 10 000 besökare och enligt dem är det succé:

– Ja det är svårt att hävda något annat, säger arrangören Niclas Lagerstam i ett pressmeddelande.

Putte i Parken

Men hur det gått rent ekonomiskt är för tidigt att säga:

– Vi vet ännu inte det ekonomiska utfallet. Det dröjer nog någon månad innan vi har summerat det hela, säger Niclas Lagerstam.

Nu planeras redan för nästa års Putte i Parken:

– Då siktar vi på att få ännu fler besökare under festivaldagarna och locka ännu fler med ett brett och tilltalande program av svenska och internationella akter, säger Niclas Lagerstam i pressmeddelandet.

När polisen summerar dagarna så är det ett gott betyg de ger festivalen:

– Ja, det har varit lugnare än väntat, säger Bjarne Andersson, vakthavande befäl till Värmlandsnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Putte i Parken

Mer i ämnet