Foto: SVT

16-åring dömd – körde på poliser och flydde i 160 km/h i a-traktor

Uppdaterad
Publicerad

Det var i början av maj som en 16-årig pojke körde på poliser i samband med att han blivit stannad för en körkorts- och nykterhetskontroll i centrala Kil. Nu döms tonåringen på flera punkter, bland annat för grovt våld mot tjänsteman.

När 16-åringen blev stannad på en parkeringplats i centrala Kil av två poliser som skulle alkoholtesta honom valde han att fly och körde samtidigt på de två poliserna.

Poliserna som kom undan med lindriga skador kunde jaga efter tonåringen som var uppe i en hastighet av 160km/h innan han kraschade med sin a-traktor i diket.

Han försökte då fly platsen till fots men kunde övermannas av de två poliserna som fick pepparspreja honom.

Pojken åtalades i mitten av juli för grovt våld mot tjänsteman, vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och grovt rattfylleri. Nu döms pojken, som nekar till brott, av tingsrätten på samtliga punkter till ungdomsvård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.