Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Den 17-åring som står åtalad för bland annat mordförsök efter skjutningen på Kronoparken i Karlstad nekar till all inblandning. Foto: SVT/Dagsmedia

17-åringen förnekar all inblandning

Uppdaterad
Publicerad

Den 17-årige pojke som står åtalad för bland annat mordförsök efter skjutningen på Kronoparken i somras nekar till alla anklagelser och menar att han inte ens befann sig på platsen.
– Jag har en viss känsla av att det är någon eller några som pekat ut min klient och påstått att han varit närvarande, säger pojkens försvarsadvokat Anders Olsson.

Det var den 30:e juli i år som skjutningen på Kronoparken inträffade. Flera skott sköts in genom ett fönster och en person skadades allvarligt. Dagen efter skadades en person på Herrhagen i ytterligare en skjutning och idag kom beskedet att den förundersökningen har lagts ned.

Ytterligare en händelse på Herrhagen, tidigare i juli, ska ha koppling till skjutningarna och där står tre män åtalade för försök till människorov. 17-åringen är en av dem och han står alltså även misstänkt för att ha varit den som sköt in i lägenheten på Kronoparken.

– Min klient förnekar att han gjort sig skyldig till de här gärningarna som åklagaren påstår, säger Anders Olsson.

Vad är hans version av vad som har hänt?

– Han har ingen version av vad som har hänt för han har inte varit på plats där, säger Anders Olsson.

Har han något som styrker att han inte var nävarande vid de två tillfällena?

– Det kan jag inte svara på.

Drogförsäljning och gängbråk

Enligt åklagare Rebecca Hällgren har konflikten handlat om drogförsäljning och samtliga åtalade ska vara medlemmar i samma gäng. Alla målsägande och några av vittnena ska tillhöra den rivaliserande konstellationen.

– Min klient bestrider att det skulle vara något sådant som han skulle vara inblandad i, säger Anders Olsson.

Vad anser du om bevisningen i  målet?

– Bevisningen grundar sig väl främst i målsägandes uppgifter som jag förstår, alltså målsägandes uppgifter. Vi får väl se vad den övriga bevisningen tillför i målet.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör åklagaren Rebecca Hällgren sammanfatta åtalen mot de personer som misstänks vara inblandade i skjutningarna i Karlstad. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skjutningar i Karlstad

Mer i ämnet