200 hästar ska ge en förstaplats

Uppdaterad
Publicerad

Han blev tvåa i Svenska Rallyt förra året i den historiska klassen. Nu satsar Arne Rådström från Torsby allra högst upp på prispallen med sin gamla Volvo.

Arne Rådström förvånade de flesta genom att bli totaltvåa i rallyt Finnskogsvalsen i januari, trots att han sitter i en tvåhjulsdriven Volvo 242 från 1975.

Arne Rådström tycker att den historiska klassen i Svenska rallyt är en fullträff och säger att det är extra roligt att köra på hemmaplan med publiken och stämningen.

Svenska rallyt 2015

På 90-talet körde Arne Rådström rally mest i standardbilsklassen. Han vann bland annat Bergslagsrallyt och var tia som bäst i Svenska rallyt men fick inte några riktigt stora framgångar. Efter 20 års uppehåll blev suget för stort och han började köra igen för ett par år sen.

En bil i topptrim

Nu ska Arne göra en totalgenomgång av bilen för att 242:an ska vara i topptrim till Svenska rallyt, där han blev tvåa i den historiska klassen förra året efter den norske tidigare världsmästaren Petter Solberg.

– Grundmålet är prispallen. Vi siktar ju på förstaplatsen, säger Arne rådström.

En start i Svenska rallyt går på runt 160 000 kronor för Arne.

Han är egen företagare i skogsbranschen till vardags och har fått ihop till en start med hjälp av sponsorer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt 2015

Mer i ämnet