Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
21-åringens advokat Tommy Lönnqvist berättar i klippet om mannens inställning till brottsanklagelserna och till en eventuell fällande dom. Foto: SVT

Pedofilmisstänkte 21-åringens advokat: ”Han minns inte”

Uppdaterad
Publicerad

Mannen från Gävleborg är misstänkt för att ha utsatt tolv flickor, var av sju från Värmland, för olika sexualbrott på nätet. Det grövsta är rubricerat som våldtäkt mot barn.
– Hans inställning är vanligtvis att han inte minns någonting, säger 21-åringens advokat Tommy Lönnqvist den första rättegångsdagen.

Rättegångsdag ett hölls bakom stängda dörrar, då det handlar om minderåriga som är brottsoffer. 21-åringen höll låg profil inne i rättegångssalen men svarade på de inledande frågorna.

”Omfattande teknisk bevisning”

Han greps den tredje december 2019 och kammaråklagare Linda Karlssons bevisningen består av både fotografier på målsäganden i mannens dator, chattkonversationer och barnpornografiska bilder. Även förhör med barn har hållits.

– Vi har omfattande teknisk bevisning och vi har också hört flera av målsäganden, där förhören redan finns inspelade efter som de är så pass unga.

Förundersökningen är 2000 sidor stor och rättegången är utsatt till sex dagar.

Hur ser din klient på en eventuell fällande dom?

– Kommer vi till ett lägre straff som ligger kanske kring ett år, så finns det möjlighet till behandling för det. Han har visat sig intresserad av det, säger Lönnqvist.

I klippet ovan berättar 21-åringens advokat om mannens inställning till brottsanklagelserna och hur han ser på en eventuellt fällande dom. Kammaråklagare Linda Karlsson redovisar vilket straff som kan bli aktuellt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer