Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Nicklas Hallgren, biträdande regionpolischef på polisregion Bergslagen, varför det behövs och hur det ska gå till. Foto: Maja Yngve/SVT

300 nya poliser ska rekryteras till polisregion Bergslagen

Uppdaterad
Publicerad

Fram till år 2025 ska det totala antalet poliser i landet ha ökat från drygt 22 000 till drygt 26 000, enligt polismyndighetens nya mål. För polisregion Bergslagen innebär detta 300 nyrekryteringar inom de kommande åren.

Nicklas Hallgren, som är biträdande regionpolischef på polisregion Bergslagen, ser att prognosen än så länge följs och menar därmed att målet är rimligt:

– Vi har inte haft så många personer i utbildningssystemet som nu på många år och vi har olika vägar in till polisyrket.

Skulle behöva bli fler

Han poängterar också att arbetet med nyrekryteringar inom polisen är långsiktigt.

– Vi får inte slå oss till ro för det tar inte slut 2025, utan vi kommer behöva fortsätta attrahera medborgare att bli poliser.

I klippet berättar poliserna Nicklas Hallgren och Elisabeth Anestad mer om nyrekryteringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.