Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se videon och följ med polisen Henrik Norgren i polisbilen i Strömstad och hör varför han trivs med att arbeta där. Foto: Josefin Marjomaa/SVT

Polisen Henrik flyttade till Strömstad – en av orterna som har svårt att rekrytera poliser

Uppdaterad
Publicerad

Strömstad är en av de orter där det är svårt att rekrytera poliser. Något som polisen Henrik Norgren har svårt att förstå. Han tog nämligen med sig hela familjen och flyttade dit när han fick jobb där för tio år sedan.

– Det är helt underbart att arbeta på Västkusten och Strömstad är ju en fantastisk stad, säger han.

För att lösa bemanningen i alla orter så kan nya poliser bli placerade i mindre populära områden som de själva inte önskat. Strömstad är ett sådant exempel. Henrik Norgren sökte sig däremot själv till Strömstad då både han och familjen älskar kusten.

Tidigare arbetade han i Åmål som också är en ort där det är svårt att rekrytera poliser.

– Både Åmål och Strömstad har sin charm. Åmål med de dalsländska skogarna och Strömstad längs kusten. Det är ju egentligen oslagbart tycker jag, säger Henrik Norgren, som också är känd från tv-programmet Robinson.

Omtyckt stad

Han berättar att många kollegor brukar tycka om Strömstad som stad, men att det är det långa pendlingsavståndet som avskräcker eftersom den ligger långt norrut i polisregionen. Därför väljer flera kollegor att lämna Strömstad när de får möjlighet att byta ort.

– Hade fler gett det en ärlig chans så tror jag att fler hade blivit kvar här. 

I videon får du följa med Henrik Norgren i polisbilen i Strömstad och höra hur det är att arbeta där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.