I dag avkunnades domen i Värmlands tingsrätt. Fängelse för flera fall av misshandel. Foto: SVT

45-åring slog sin flickvän blodig med tillhygge

Publicerad

En 45-årig man döms till fängelse i ett år och fyra månader för grov misshandel och misshandel av sin dåvarande flickvän.

Han ska dessutom betala ett skadestånd på 32 000 kronor till henne.

Det beslutade Värmlands tingsrätt i en dom på fredagen.

Mannen har, enligt tingsrättens dom, vid flera tillfällen i början av 2019 misshandlat kvinnan som han då hade en relation med.

Vid ett tillfälle ska han ha slagit henne, hemma hos henne, med en stol, ett stolsben eller annat tillhygge så hon tappade minnet och blödande fick föras i ambulans till sjukhus för vård.

Mannen ska ha misshandlat kvinnan vid flera tillfällen tidigare, enligt domen. En gång slog han henne i ansiktet och tog strupgrepp på henne. En annan gång ska han ha slagit henne med en kartong från ett ölflak så hon både fick sårskador och drabbades av tillfällig hörselnedsättning.

Kvinnan beskriver att relationen när de varit tillsammans varit stökig och att både han och hon druckit en hel del alkohol vid misshandelstillfällena.

Mannen nekar till anklagelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.