Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett 90-tal bemanningsanställda på Volvo i Arvika varslas om uppsägning. Personalen, som är anställd på bemanningsbolaget Manpower, riskerar att sägas upp i slutet på juni. Foto: SVT

90-tal bemanningsanställda varslas på Volvo i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

Ett 90-tal bemanningsanställda på Volvo i Arvika har varslats om uppsägning. Personalen är anställda på bemanningsbolaget är Manpower.

– Vi har meddelat bemanningsbolaget att vi kommer att anlita ett 80-tal konsulter färre från i slutet på juni, säger fabrikschefen Mikael Liljestrand.

Anledningen är minskad efterfrågan.

– Vi verkar i en cyklisk bransch, efterfrågan tenderar att öka och minska i takt med hög- och lågkonjunkturer. Nu har vi kört stenhårt sedan pandemin, ökat antalet bemanningsanställda från 0 till 160 för att klara toppen. Nu ser vi en minskad efterfrågan med 15 procent på Europamarknaden och anpassar oss efter det, säger Mikael Liljestrand till SVT Nyheter Värmland, och fortsätter:

– Vi kommer att halvera antalet konsulter vi tar in från bemanningsbolaget. Det är alltid tråkigt att dra ned, men det berör ingen Volvoanställd personal i Arvika.

Enligt Mikael Liljestrand är det ingen fara för fabriken i Arvika.

– Nej, inte som prognoserna ser ut nu.

De som berörs är anställda av bemanningsbolaget Manpower.

– I nuläget är det osäkert hur många som till slut kommer att beröras. Varslen gäller vid slutet av kvartal 2, alltså i slutet av juni, och för oss i bemanningsbranschen är det en lång tidshorizont. Vi kommer att leta nya uppdragsgivare, så i slutänden är det svårt att säga hur många som kommer att beröras, säger Hélène Belin, kommunikationsansvarig på Manpower till SVT Nyheter Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.