Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Blingbling och doftgranar – häng med på rundtur bland A-traktorerna på Södra vikendagen. På bilden syns Axel Sparbys Scania Vabis LS Super från 1967. Foto: Camilla Gustafsson/SVT

Södra Vikens Naturbruksgymnasium marknadsför sig med utställning av A-traktorer

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen bjöd Södra Vikens Naturbruksgymnasium in till en årlig branchdag. Det är en dag för hela familjen med allt från underhållning och ponnyridning till seminarier och utställningar.

I år var det nya på programmet en utställning för A-traktorer. Det lockade inte bara Södra Vikens elever, utan även A-traktorförare från olika delar av Värmland.

– Det är ju det roligaste av allt, att få visa upp fordonet man har byggt eller köpt eller grejat med, säger Dennis Brink Sögård.

Han var en av eleverna som gillade idén med utställningen och som visade upp sin Volvo 245.

A-traktorer

– Det här brukade vara en så kallad ”gubbdag” då det kommer många äldre och tittar på maskiner så det här var ett sätt att locka hit fler ungdomar, berättar Dennis.

Polerade A-traktorer

Det var nitton A-traktorer som glänste i vårsolen under lördagen. Axel Sparby var en av de som inte går på skolan men som ville visa upp sin Scania Vabis LS Super från 1967. En A-traktor i den tyngre klassen.

– Den är dyr att köra, berättar Axel men jag vill gärna ta den till skolan någon gång per vecka. Men inte om det är utställning för då ska det vara tvättat och fint.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

A-traktorer

Mer i ämnet