Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Moa Notehag är en av de ungdomar som kommer att delta vid torsdagskvällens möte om A-traktorer i Sunne. Foto: Rino Rotevatn, SVT

A-traktormöte i Sunne: ”Ingen ska dö i trafiken”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen bjuder en bred samling aktörer in A-traktorungdomar och deras vårdnadshavare till en informationskväll på temat Ingen ska dö i trafiken.

– En svart rubrik är en för mycket, säger Anders Dahlström som representerar en av arrangörerna.

Det är Polisen, Sunne kommun, Bilprovningen, MHF och Sunne Missionsförsamling som kraftsamlat för att få till informationskvällen som börjar 18:00 på Teatertorget där man bland annat rent konkret visar vad lagkraven på en A-traktor handlar om.

– Vi vill belysa kontrollen av de tekniska kraven på A-traktorer. Vad händer om man inte uppfyller kraven? säger Anders Dahlström, MHF Sunne.

Vill påverka ungdomars attityder

Efter genomgången flyttas mötet inomhus där det blir samtal om säkerhet och nykterhet i trafiken.

– Det är viktigt att ge ungdomar kunskap om farorna med alkohol och droger i trafiken och vi vill påverka ungdomars attityder och beteenden kring rattfylleri, säger Anders Dahlström som hoppas på bred uppslutning.

En av de som kommer delta är A-traktorföraren Moa Notehag. I videon ovan hör du hennes syn på det som tas upp under kvällens möte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.