Foto: TT

Advokaten: ”Blev förvånad över domen”

Publicerad

Det kan bli ett överklagande i domen mot den elev som filmade ett samlag. Advokatens åsikt är att eleven inte har gjort sig skyldig till brott.

– Jag blev ganska förvånad över domen, säger Marcus Lodin.

Igår kom domen mot den elev på Lundsberg som smygfilmat ett par som hade sex i en av skolans duschrum. Eleven kommer att få betala skadestånd till personerna på filmen, och dömdes även till villkorlig dom och dagsböter.

– Jag har inte pratat med klienten ännu men det lutar mot ett överklagande, säger Marcus Lodin, som är lundsbergselevens advokat.

Lundsbergs skola

LÄS MER: Lundsbergselev döms efter sexfilm

Eleven dömdes för grovt förtal och ofredande, men friades från kränkande fotografering. Domen kommer antagligen att överklagas av lundsbergseleven, och det är skuldfrågan som bestrids.

– Jag anser att tingsrätten har gjort en felaktig bedömning. Man kan tycka att han har gjort fel, men vi anser inte att handlingen är brottslig, säger Marcus Lodin.

LÄS MER: Lundsberg anmäler elev för sexbrott

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lundsbergs skola

Mer i ämnet