Foto: SVT

Allsvenska vårsäsongen på Stora Valla hotad

Uppdaterad
Publicerad

Det riskerar att inte bli någon allsvensk fotboll på Stora Valla i Degerfors förrän långt fram i höst. Det efter att en person överklagat Degerfors kommuns upphandling av belysning till arenan.

– Jag tycker rent ut sagt att det är för djävligt att någon som inte själv lagt anbud kan överklaga, säger Patrik Renberg (S), ordförande i servicenämnden i Degerfors.

SVT har tidigare rapporterat om att det krävs mångmiljoninvesteringar på Stora Valla för att Degerfors IF ska få spela sina hemmamatcher där. Det gäller bland annat krav på ny belysning som nu upphandlats. Ett kommunalt beslut som nu överklagats, vilket P4 Örebro var först med att rapportera om.

– Jag är jätteorolig. Vi har ju Behrn arena i Örebro som reservarena, men det är klart att vi vill ha våra matcher på Stora valla, säger Suzanne Hellström, klubbchef vid Degerfors IF.

Långa handläggningstider

Patrik Renberg säger att kommunen nu måste vänta på domen i förvaltningsrätten.

Förvaltningsrätten i Karlstad, där ärendet ligger, har långa handläggningstider och överklaganden av kommunala beslut kan ta många månader, ibland över ett år innan de avgörs av domstolen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer