Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Amanda Nygren berätta om amningen som aldrig kom igång med första barnet – och skillnaden i det stöd hon nu fått efter sitt andra barn Foto: SVT/ Elin Johansson

Amanda fick inte till amning med första barnet – nu har hon fått revansch

Publicerad

Amanda Nygren i Värmlandsbro fick inte gång amningen med sin förstfödda. Nu med sin två månader gamla bebis känner hon att hon fick en revansch.

– Det känns jättebra efter kursen. Nu har jag med mig det som jag uppenbarligen behövde, för nu sitter jag här idag och det har gått jättebra med amningen, säger Amanda Nygren.

På Familjecentralen i Säffle kan man sedan i höstas besöka en amningsmottagning för att få hjälp och stöd för att komma igång med amning. De erbjuder också kurser i amning, både fysiskt och digitalt.

Amanda gick deras kurs i höstas och har nu en två månader gammal bebis. Hon kunde komma igång med amningen redan på BB.

– Om jag inte hade gått kursen hade jag nog varit lika osäker denna gången. Jag är mer självsäker nu och att jag fixar det. Det funkade jättebra redan från start, säger hon.

Starta klippet för att höra Amanda Nygren berätta vad det betyder för henne att hon kan amma idag.

Några år sedan

Under den första graviditeten för fem år sedan kände Amanda att hon inte hade den information och kunskap för att kunna amma, till exempel som att det kan räcka med att byta position eller att flytta barnet lite så kan det komma igång. Även osäkerheten i sig själv blev istället en stress.

– Man trodde att det bara var att lägga till vid bröstet så ammar man. Men det är inte så lätt, det finns många grejer som man inte visste då. Bara som att de släpper titt som tätt eller att de kanske ligger fel, säger Amanda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.