Foto: SVT

Ambulansförare körde av vägen – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En ambulansförare åtalas för att ha kört av vägen med en patient och en sjuksköterska i ambulansen utanför Filipstad. Mannen nekar till brott.

Olyckan inträffade för ett år sedan på väg 63 utanför Filipstad. En ambulansförare körde då av vägen. Åklagaren uppger för P4 Värmland att föraren var uttröttad.

– Orsaken till avåkningen är att han har somnat eller på grund av sitt uttröttade tillstånd har förlorat kontrollen av den här ambulansen. Och han har precis innan avåkningen legat i alldeles för hög hastighet, säger Sara Neman, åklagarassistent på Åklagarkammaren i Karlstad, till P4.

Avåkningen skedde vid midnatt när föraren var på väg hem från sjukhuset med en patient. En sköterska som också var med i ambulansen skadades.

Ambulansföraren, som nu åtalas för grov vårdslöshet i trafik, nekar till brott. Rättegången kommer att hållas i november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.