Annie blev biljettsuccé

Publicerad

Musikalen Annie i Säffle går för utsålda hus och efter premiären för snart två veckor sedan har Säffleoperan fått utöka antalet föreställningar. Inte minst bland skolorna är intresset stort.

– Det är jätteroligt, vi hade en skolföreställning i planeringen men det visade sig att intresset är så oerhört stort så nu är vi uppe i fem skolföreställningar, säger Tobias Norelius som är producent på Säffleoperan.

Framför den röda ridån har salongen i Medborgarhuset i Säffle fyllts av skolever från kommunen. Klockan är nio på morgonen, en ovanligt tidig start för en musikalföreställning kan man tycka, men så ska ju gänget bakom den röda ridån hinna med två skolföreställningar den här dagen.

– De är fantastiskt duktiga, jag skulle aldrig själv våga ställa mig där. De är jätteduktiga tycker jag, säger Alva Eronen på Tegnérskolan efter att ha sett första akten av föreställningen.

Biljettsuccé

Annie i Säffle har blivit en biljettsuccé och de från början 20 planerade föreställningarna har blivit till 25. Skolor i flera kommuner, till exempel Karlstad, Åmål och Årjäng har köpt biljetter. Det var nära att Säffleeleverna inte skulle få chansen på grund av den snabba försäljningen. Det löste sig dock i sista stund.

– Det betyder jättemycket för att biljetterna har ju gått ganska snabbt och då är det kul att kunna gå med skolan och de är ju fantastiskt duktiga också, säger eleven Emelie Hartman från Tegnérskolan.

Det är en privat donation från Ulf och Vivi-ann Hägg som tillsammans med pengar från Säffle kommun som ytterligare föreställningar kan sättas in och nu får drygt 1.100 skolelever i kommunen se Säffleoperans uppsättning.

–  Varför ska Karlstads skolelever eller elever från andra kommuner se den men inte Säffles barn. Det är ju ungdomar samhället lever på och det här är ju en pjäs som riktar sig mycket till unga och där skolelever själva är med, säger Ulf Hägg.

”Hårt tryck”

Den stora efterfrågan på biljetter leder inte bara till fler skolföreställningar. I dag berättade producenten Tobias Norelius att Säffleoperan nu sätter in ytterligare två föreställningar för allmänheten.

– Ja, det stämmer. Det är så hårt tryck på våra biljetter så alla som vill kommer inte kunna gå och se den så därför släpper vi två stycken matinéer i november, säger Tobias Norelius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.