Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Minst fem unga människor har dött i Värmland under mystiska omständigheter den senaste tiden, bland annat i Hagfors. Polisen utesluter inte att det kan röra sig om överdoser av narkotikaklassade läkemedel. Foto: David Westling, SVT

Minst fem oklara dödsfall i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Värmland larmade på måndagen att flera unga personer har avlidit under oklara omständigheter den senaste tiden. Nu visar det sig att fallen är ännu fler än tidigare befarats.

– I nuläget kan vi inte se att det finns en naturlig orsak bakom de här dödsfallen, säger Sophia Jiglind, presstalesperson Polisregion Bergslagen.

Man kan inte utesluta att deras död kan vara narkotikarelaterad. En förundersökning om vållande till annans död samt narkotikabrott är därför inledd.

Väcker många frågor

Kommunalråd Jens Fischer (OR) säger att händelsen har väckt många frågor och funderingar från allmänheten.

– Det vi kan göra nu är att dels prata om det mer i skolan, vi kommer också att ha en informationsträff där vi kommer att diskutera med olika aktörer, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Vet du mer? Tipsa oss på varmland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.