Foto: SVT

Antikrundan på plats i Borgvik

Publicerad

Idag var SVT:s Antikrundan och spelade in ett avsnitt av programmet vid sliperiet i Borgvik i Grums kommun. Och kön ringlade lång redan tidigt på morgonen med intresserade som ville få sina prylar värderade.

Redan vid sextiden på måndagsmorgonen var de första på plats, och på förmiddagen hade omkring 300 personer räknats in i kön till värderingsstationerna.

En av alla i kön var Ellen Johansson från Värmskog.

Grums

– Jag har tittat på programmet så länge jag kan minnas, och har verkligen sett fram emot den här dagen, säger Ellen som framförallt är nyfiken på hur det går till bakom kulisserna när man spelar in ett program, men som också tagit med både tavlor och glas för att få dem värderade.

Långväga besökare

Mera långväga besökare var Nils Nyman som bor i Göteborg, men som kombinerat en tur till Värmland för att plocka bär med ett besök på inspelningen av Antikrundan. Med sig hade ett slags verktyg som någon just i Borgvik använt.

– Vi tror det är något slags skomakarverktyg, men vet inte om det är värt något, säger Nils Nyman och berättar att de köat flera timmar för att komma fram till värderingen.

Hör några i kön berätta varför de kommit. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grums

Mer i ämnet