Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristdemokraternas Roger Larsson ger sin syn på att ärendet om bisysslor plockades bort från senaste kommunfullmäktigemötet. Foto: Bengt Hedin/SVT

Ärendet lyftes från fullmäktigemötet i sista stund

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om de kommunanställdas bisysslor skulle tas upp på det senaste kommunfullmäktigemötet. Men av oklar anledning lyftes ärendet bort i sista stund.

Oppositionspolitikern Roger Larsson (KD) säger att han framförallt reagerat på att revisionsbolaget KPMG, enligt revisionsrapporten, inte fått del av all information de efterfrågat från kommunen.

Det gäller uppgifter från HR-avdelningen om uppgifter om bisysslor på ett antal personer.

– Man förstår ju att de vill avvakta till efter valet med det här, säger Roger Larsson.

I fullmäktige först efter valet

Nu kommer frågan tidigast upp på nästa kommunfullmäktigemöte – efter valet.

Anna-Lena Carlsson (C), vice ordförande i kommunstyrelsen, säger att hon inte vet varför revisorskritiken lyftes bort i sista stund. Men hon avfärdar tanken på att kommunledningen försökt gömma undan frågan till efter valet.

I videoklippet säger Roger Larsson och Anna-Lena Carlsson hur de ser på att frågan lyftes från senaste fullmäktigemötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.