Foto: SVT/TT

Årjäng vill ha Mumin – ”Hjärtligt välkommen”

Uppdaterad
Publicerad

Vill inte Karlstadsborna ha Muminparken så vill vi gärna, skriver Årjängs kommunstyrelsens ordförande Daniel Schützer (S) i ett pressmeddelande.

– Årjängsborna är framåt och vill ha utveckling, så om det inte blir något i Karlstad är Mumin hjärtligt välkomna till Årjäng, skriver kommunstyrelsens ordförande Daniel Schützer (S) i pressmeddelandet.

”Ett fantastiskt läge”

I veckan har ämnet ”utveckling av kommunen” diskuterats och enligt kommunalrådet har flera personer då tagit upp att Mumin skulle passa perfekt i Årjängs kommun. 

 – Med närheten till Osloområdet och 2 miljoner människor rakt västerut och nästan samma storleksordning söderut med Göteborg så har Årjäng ett fantastiskt läge menar Daniel Schützer. Jag har sett Karlstads detaljplan och tycker den är suverän och hoppas det går i lås men kommer att skriva till Muminvärldens vd Tomi Lohikoski att om det inte blir Karlstad så är han välkommen till Årjäng, säger Schützer.

Ingen förvåning från Karlstadhåll

Och Karlstads kommunalråd är inte förvånad över visat intresse från Årjäng.

– Jag är inte förvånad. Det finns många kommuner som uttryckt intresse för en Muminpark. Det tyder på att Muminparken är attraktiv, säger kommunalrådet i Karlstad Per Samuel Nisser (M).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet