Hör arméchef Karl Engelbrektson berätta om vad återetableringen av A9 spelar för roll i att stärka Sveriges försvar. Foto: SVT

Arméchefen: ”A9 kommer att spela en jättestor roll”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges arméchef Karl Engelbrektson var med och avvecklade Värmlandsbrigaden på regementet i Kristinehamn. Nu ser han med glädje fram emot återetableringen.

– A9 kommer att spela en jättestor roll, säger han.

Etableringen av ett regemente i Kristinehamn ger ringar på vattnet över en hel region. När ett bokstavligt startskott för att uppmärksamma återetableringen togs på Villingsbergs skjutfält utanför Karlskoga fanns representanter från region Värmland och Örebro, länsstyrelserna i båda länen samt flera representanter för kommunerna som berörs på plats.

Värmländska regionrådet Ola Persson (C) menar att försvarssatsningen är viktig för hela regionen och arméchefen Karl Engelbrektson säger att återetableringen av A9 spelar stor roll för att stärka Sveriges försvar.

Hör mer om vad de säger om A9 i videon här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.