Kommunen avvisar skadeståndsanspråk i Kevin-fallet. Foto: SVT

Arvika kommun vill inte betala skadestånd till utpekad i Kevinfallet

Uppdaterad
Publicerad

Svaret från Arvika kommun är ett nej. De bestrider stämningsansökan från Robin Dahlén, som är en av de felaktigt utpekade bröderna i Kevin-fallet.

Robin Dahlén lämnade i somras in en stämningsansökan mot Arvika kommun på närmare tre miljoner kronor. I måndags kom en tredskodom från Värmlands tingsrätt där kommunen dömdes till att betala skadeståndet, eftersom de enligt tingsrätten inte svarat på skadeståndskravet i tid. Kommunen hade dock skickat in handlingarna innan tidsfristen gått, men det hade inte diarieförts i rätten. Efter det drogs domen tillbaka.

-  Vi visste att vi hade skickat in handlingarna i fredags men vi blev osäkra om vi hade lagt det i fel postlåda. Det är olyckligt, att en sådan sak blir så fel, säger Per-Joel Sewelén, verksamhetschef Lärande och stöd i Arvika kommun till SVT.

Avvisar

I svaret från kommunen står det att de vill att skadeståndsanspråket ska avvisas på grund av att eventuella anspråk bedöms vara preskriberade. Om det inte blir fallet så yrkar Arvika kommun på att anspråket ska avslås med hänvisning till att socialtjänsten agerade inom sitt lagstadgade myndighetsuppdrag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.