Misstänkte 20-åringen under häktningsförhandlingen i augusti. Foto: SVT

Åtalade 20-åringen nekar till brott

Uppdaterad
Publicerad

Under den första rättegångsdagen hördes den 20-årige man som misstänks ha mördat den 25-åriga kvinna som hittades död i sin lägenhet på Kronoparken i Karlstad i juni.

Den åtalade hörs i rätten. Han vill inte lämna en egen berättelse utan få frågor direkt av åklagaren. 

– Jag var i parken på Sandgrundsudden . Jag hade druckit lite hemma och pratade med lite folk och sedan träffade jag henne och hennes kompis och sedan började vi gå mot stan och vi började prata om hasch och jag kände ingen som sålde men hon sade att hon hade hemma att sälja.

– Jag skulle köpa 2-3 gram av henne Hade druckit sprit, en halv 70 cl-flaska. Jag var påverkad men minns allt och så.

Han säger att han märkte att hon var påverkad av alkohol.

Tar tabletter och dricker

De tar bussen och går direkt till henne, sätter sig i soffan, lyssnar på musik och pratar lite.

– Sedan började vi bråka lite, jag minns inte om vad men kanske betedde jag mig lite illa, det står ju i meddelanden att jag försökte ta på henne, men jag minns inte vad vi bråkade om.

De tog tabletter när de kommit hem, men han minns inte hur många tabletter han tar. De dricker lite mer, cider eller öl, som hon hade i väskan.

– Vilken väska?, frågar åklagaren.

– Jag vet inte, säger han.

– Vart har flaskorna tagit vägen?

– Jag vet inte.

– Ni dricker, du tar tabletter och sedan blir det bråk – om vad?

– Jag vet inte exakt, jag minns inte.

– På vilket sätt?

– Hon tyckte jag betedde mig illa. Jag slog till henne två gånger, en gång med öppen hand, en gång med stängd.

 – Hur gick det med henne när hon fick slagen?

– Hon ramlade ner på rumpan av andra slaget och började blöda ur näsan. Sen blir det kaos i lägenheten och jag tänkte väl att hon skulle lugna ner sig men hon började skrika ännu mer och slog på mig och då tänkte jag att jag skulle bege mig. Det blev kaos helt enkelt och hon blev galen.

Väntade med att berätta

Han är där upp till en timme kanske, säger han.

– Hur är det med henne när du går?

– Hon är i bra skick, säger han. Hon är frisk, hon mådde bra när jag gick därifrån hon blödde ur näsan men det var inte mer än så, säger han

 Det dröjde till femte förhöret, när han varit häktad en månad i Sverige, innan han berättar om slaget, fram till dess säger han att hon var helt oskadd när han går därifrån.

– Jag tänkte det skulle se misstänksamt ut om jag sade att jag attackerat henne.

Enligt åklagaren väntar han med att berätta om slagen till polisen berättar att de hittat blod från henne i hans lägenhet. Han minns inte att han gjort några närmanden. Går hem från hennes lägenhet. 

– Jag äter något tror jag och kollar på nån film eller serie till jag somnar, jag vet inte om jag duschar på kvällen eller morgonen, jag tar en dusch i alla fall.

LÄS MER: Rättegången har börjat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.