Göran Svensson uppges redan blivit medlem i Vänsterpartiet medan Sofia Mörtel och partiet ska ha gjort upp om ett samarbete i kommunfullmäktige Foto: Janerik Henriksson/TT

Avhoppande karlstadpartisternas nya lojalitet

Publicerad

De två avhoppade karlstadpartisterna Göran Svensson och Sofia Mörtel kommer att företräda Vänsterpartiet i kommunfullmäktige i Karlstad. Det uppger Håkan Svennerling, riksdagsledamot och ordförande för Vänsterpartiet i Karlstad.
– De är välkomna och det gör att det stärker Vänsterpartiet att agera politiskt mot en etablering av ett Muminland vid Skutberget, säger han.

Enligt Svenneling har Göran Svensson redan blivit medlem i Vänsterpartiet medan Sofia Mörtel och partiet gjort upp om ett samarbete i kommunfullmäktige.

– Det betyder att vi får lika många mandat som Sverigedemokraterna, säger han.

Vänsterpartiet fick fem mandat i kommunvalet, men med de nya företrädarna har de sju företrädare i kommunfullmäktige.

Håkan Svenneling ser inget problem med att ha fler mandat i kommunfullmäktige än vad valet gav dem.

– Jag tror att de som röstade på Karlstadpartiet tycker det är bra att vi driver frågan mot en etablering av Mumin på Skutberget.

De två avhoppade Karlstadpartisterna har själva inte kommenterat avhoppen.

– Det har varit en intensiv dag för dem, säger Svenneling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer