Grindarna är stängda inför VM-deltävlingen i Höljes. Morgan Östlund berättar om de rigorösa säkerhetsförberedelserna. Foto: SVT

Avhoppet från rallycross-VM bekräftat – söker ny promotor

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det helt bekräftat att IMG lämnar rollen som promotor för rallycross-VM.

Internationella bilsportförbundet (FIA) uttrycker samtidigt sitt stöd för VM och klargör att de vill säkerställa mästerskapets fortlevnad.

Nyheten om att IMG skulle lämna rallycross-VM sände chockvågor bland arrangörerna förra veckan, även om IMG själva inte ville bekräfta något.

– Det är klart att man blir orolig, sa Morgan Östlund, general manager för den svenska deltävlingen i Höljes, till SVT Nyheter Värmland.

Nu är avhoppet definitivt.

Anbudsprocess inleds

Internationella bilsportförbundet har gått ut med att de inleder en anbudsprocess gällande att ta över som promotor för rallycross-VM.

FIA skriver samtidigt att de är ”engagerade för att säkerställa mästerskapets pågående succé” och planerar för utvecklingen av mästerskapet där det under 2021 blir premiär för det nya elbilsmästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.