Avtalet med FBK har inte sagts upp

Uppdaterad
Publicerad

Det avtal som Karlstads kommun har med Färjestad BK har om kostnader och villkor kring Löfbergs arena skulle ha sagts upp för ett år sedan, enligt en paragraf i avtalet. Men det har inte gjorts.

Kommer parterna inte överens kan det förlängas med fem år.

– Vi har inte sett något behov av någon formell uppsägning, säger kommunens ekonomidirektör Lars Sätterberg.

Färjestad BK

I avtalets paragraf 19 står: ”Uppsägning av avtalet ska ske skriftligen minst ett och ett halvt år före avtalstidens utgång. I annat fall är avtalet förlängt med fem år för varje gång.”

– Det är om man inte skulle komma överens vid en omförhandling skulle man kunna komma tillbaka till avtalet, säger Lars Sätterberg.

Räknar inte med automatisk förlängning

Också Färjestads vd Stefan Larsson räknar med att avtalstexten, om en automatisk förlängning av avtalet, inte kommer att tillämpas.

– Visst vore det bra om man vore i tid med allting. Men det är så att vi har ett väldigt gott samarbete med ett avtal som båda parter tycker fungerar väl och vi har en intention från bägge parter att det här ska fortsätta i någon tappning så det finns inget formaliakrav på att det ska sägas upp, vi har ingen oenighet i frågan och därför inget behov av den formaliteten, säger han.

Det nuvarande avtalet gäller fram till årsskiftet 2019/2020 och det är slutligen politikerna i Karlstad som tar ställning till vad ett nytt avtal med Färjestad ska innehålla och vad det får kosta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Färjestad BK

Mer i ämnet