Barnen lämnade in pengarna till polisen, men ingen har gjort anspråk på pengarna. Foto: Arkivbild / TT

Barn fann 40.000 kronor i skogen

Uppdaterad
Publicerad

En ordinarie utedag i skogen förvandlades till något sagolikt annorlunda för barnen i förskoleklass på Östra skolan i Sunne.

De hittade en glasburk med massor av pengar i. Burken med pengar bestämde sig barnen för att lämna in till polisen.

– Eftersom ingen sedan dess har gjort anspråk på pengarna lämnar nu polisen över dem till barnen som får en fin erfarenhet av att ärlighet varar längst, säger rektor på Östra skolan i Sunne, Lenita Besterman.

– Jag pratade med våra jurister och enligt lagen blir det upphittarna som ska få pengarna när det gått en viss tid, säger Marie Eriksson förundersökningsledare på polisen i Torsby. Summan på cirka 40 000 kronor var rullade sedlar som låg i en gammaldags konservburk med metallbygel, berättar Marie Eriksson för SVT Värmland.

Pengarna, som hittades i september, lämnas över till barnen under tisdagen.

– Vi ska öppna en fond för eleverna som ska kunna ta ut pengarna under en fyraårsperiod, säger förskolelärare Lotta Löwenthal Gerdin.

– Till våren hoppas vi kunna använda 10.000 kronor till att åka på en resa som ska ge eleverna en naturupplevelse, avslutar Lotta Löwenthal Gerdin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.